CS / EN
04.02.2019

Aktuální informace o problematickém polském hovězím mase

Z celkového množství 300 kg polského hovězího masa, směřovalo 112 kg do Prahy, kde se podařilo 56 kg zajistit ve skladu a nedostalo se tak k zákazníkům. Zbylých 56 kg masa bylo distribuováno do několika pražských restaurací. Dle šetření na místě bylo již maso spotřebováno. Ze zásilky masa byly odebrány vzorky, které byly odeslány na vyšetření na rezidua inhibičních látek (průkaz léčení zvířat antibiotiky), senzorické posouzení a salmonelu, výsledky většiny vyšetření budou známé během zítřka, vyšetření na salmonely nejdříve ve čtvrtek 7. 2. 2019.

20  kg polského hovězího masa, které směřovalo k příjemci do Varnsdorfu v Ústeckém kraji, bylo prodáno v provozovně příjemce (řeznictví) konečným spotřebitelům a v současné době se na místě nenalézá žádné maso z této zásilky.

V Novém Bydžově na Královéhradecku, kam směřovala zásilka 107 kg hovězího masa, již o problému věděli od dodavatele a zásilku vrátili ještě před tím, než byla oznámena systémem rychlého varování RASFF.

Dvě várky masa (40 a 21 kg), které se dostaly do Kostelce nad Labem, byly prodány příjemcem zásilky, který zde provozuje řeznictví, konečným spotřebitelům.

 

Místo / region (příjemce zásilky)

Množství hovězího masa v kg

Popis situace

Praha

112

55 kg bylo zajištěno na skladě – odebrány vzorky, větší část výsledků by měla být v úterý 5. 2. 2019, část v dalších dnech, maso bude zlikvidováno.

56 kg bylo distribuováno do několika pražských restaurací. Vše bylo již spotřebováno.

Varnsdorf /
Ústecký kraj

20

Celá zásilka prodána v místě příjmu (prodejna řeznictví).

Kostelec nad Labem

40 a 21
(dvě zásilky)

Obě zásilky byly již prodány v prodejně příjemce zásilky (řeznictví).

Nový Bydžov /
Královéhradecký kraj

107

Celá zásilka byla vrácena dodavateli 31. 1. 2019.

 

Ověřte si původ Vámi zakoupeného masa:

https://www.hovezimaso.cz/

 

Petr Vorlíček

tiskový mluvčí SVS

 

 

 

Odkaz na původní článek