CS / EN
24.10.2016

Důležitost provádění kontrol v místě určení

Úřední veterinární lékař KVS SVS pro Středočeský kraj odebral při provádění kontrol v místě určení (KMU) vzorky drůbežího masa (chlazené kuřecí ¼ zadní s kůží) a odeslal do SVÚ na vyšetření parametru W/RP – poměr voda/bílkovina.

Na základě obdržení nevyhovujících výsledků vyšetření oslovila ÚVS SVS pomocí Evropského systému spolupráce pro boj s falšovanými potravinami (AACS) Veterinární správu Polska a požádala o součinnost. Na základě podnětu byla provedena kontrola u polského výrobce a veterinární správa Polska zjistila porušení NK (ES) č.543/2008, příloha VIII. Bod 6.4 v platném znění, což potvrdilo prvotní zjištění, které provedli pracovníci Státní veterinární správy.

Na základě tohoto zjištění, přestože se jednalo o malého výrobce a malý objem dodané suroviny, lze konstatovat, že kontroly v místě určení mají opodstatnění a chrání českého konzumenta před produkty živočišného původu, které jsou v rozporu s právními předpisy.

Odkaz na původní článek