Nesrovnalosti mezi údaji v dokladech o původu a označením prodávaných masných výrobků vysvětlil provozovatel tím, že masné výrobky nakoupené od registrovaného výrobce přeuzuje ve vlastní domácí udírně a čerstvě navoněné kouřem je prodává jako domácí pod vlastními názvy. V kuchyni restaurace provozovatel vyráběl ze syrového vepřového laloku ovar, ze syrového sádla škvarky a sádlo a z dalších surovin tlačenku, kterou pak zmrazoval ve své domácnosti. Tlačenku veterinární inspektoři našli v chladírně u prodejny, jak se rozmrazuje přímo na podlaze vedle přepravek s čerstvým masem a s nebalenými masnými výrobky. Pro výše popsané výrobní činnosti pochopitelně prodejna ani restaurace registrované nejsou. Inspektoři SVS opatřením na místě nařídili likvidaci masných výrobků v celkovém množství 87,5 kg na náklady provozovatele.
Inspektoři dále v prodejním úseku masa a uzenin a jeho zázemí zjistili celou řadu hygienických závad a zaznamenali nesrovnalosti v označení původu nebaleného vepřového masa. Vepřová kýta podle údajů od dodavatele pocházela z prasat chovaných a poražených v Nizozemí, ale při prodeji byl uveden český původ. K jiné partii vepřového a hovězího masa provozovatel nepředložil údaje o šarži a o zemi původu, které jsou požadovány legislativou k zajištění sledovatelnosti a vzniklo podezření na dopisování údajů o množství a datu použitelnosti k dokladům o původu zboží. Za vědomé porušení předpisů bude podnikateli uložena citelná pokuta.