CS / EN

Zpravodajství

06.03.2017

Hygienické nedostatky v provozovně řeznictví v Jihlavě

Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Kraj Vysočina jako orgán státního veterinárního dozoru dle zákona 110/1997 Sb., o potravinách, zjistila v několika kontrolách opakovaných po sobě hygienické nedostatky v provozovně řeznictví PMU Na Dolech v Jihlavě.

Celý článek
03.03.2017

Podezřelé maso v restauraci GURMET v Příbrami

Při veterinárně hygienické kontrole, kterou provedli pracovníci KVS SVS pro Středočeský kraj dne 22. 2. 2017 v asijské restauraci GURMET v Příbrami, byly zjištěny nedostatky při skladování potravin a surovin živočišného původu. Konkrétně se jednalo o 120 kg mražených masných polotovarů z kuřecího a hovězího masa, které byly bez označení a neznámého původu.

Celý článek
27.02.2017

Nepovolené použití glutamátu sodného v masném polotovaru

Pracovníci Krajské veterinární správy Státní veterinární správy pro Středočeský kraj při kontrole zásilky v místě určení v mrazírenském skladu v Jenči zjistili použití nepovolené přídatné látky v masném polotovaru – glutamátu sodného, čímž došlo k porušení nařízení EP a R (ES) č. 1333/2008.

Celý článek
21.02.2017

Nepovolená porážka a výroba masných výrobků

Státní veterinární správa zjistila při kontrole v součinnosti s Policii ČR v prostoru bývalých jatek v Rohoznici 86, provozované Lubomírem Mlejnkem nepovolenou  porážku prasat včetně výroby masných výrobků. Schválená činnost na uvedené adrese byla ukončena v srpnu 2008.

Celý článek
21.02.2017

Vepřové maso z nelegální porážky

Inspektoři Státní veterinární správy v Libereckém kraji při kontrole výrobny masných výrobků Střední školy hospodářské a lesnické ve Frýdlantu zjistili skladování a zpracování vepřového masa, které pocházelo z nelegální porážky a nebylo doprovázeno řádnými obchodními doklady.

Celý článek