Vývozce je povinen si vždy předem ověřit aktuální podmínky, jejichž splnění vyžaduje třetí země dovozu.
Jsou zde uvedeny pouze vybrané právní předpisy, jejichž výčet nemusí být úplný. Slouží jen jako vodítko.
Zdroj: webové stránky marockého Národního úřadu pro bezpečnost potravin ONSSA: https://www.onssa.gov.ma/reglementation/
ZÁKLADNÍ PRÁVNÍ PŘEDPISY
Zákon č. 28-07. o bezpečnosti potravin |
|
Vyhláška č. 2-10-473 k použití některých ustanovení zákona č. 28-07 o bezpečnosti potravin |
|
Nařízení ARR.156-14. – limity reziduí rostlinolékařských přípravků v primárních produktech a potravinách nebo na jejich povrchu |
FR (2,3 MB) |
Nařízení ARR.293-19. – seznam a limity mikrobiologických kritérií povolených v primárních produktech a potravinách |
FR (1,1 MB) |
Nařízení ARR.1643-16. – maximální povolené limity kontaminujících látek v základních produktech a potravinách |
|
Nařízení ARR.1795-14. – seznam a limity potravinářských přídatných látek povolených k použití v základních produktech a potravinách |
FR (5,4 MB) |
Nařízení ARR.2454-17. – maximální přípustné limity reziduí léčivých přípravků v základních produktech a potravinách |
FR (889,4 KB) |
PRÁVNÍ PŘEDPISY VZTAHUJÍCÍ SE K MLÉKU A MLÉČNÝM VÝROBKŮM
Vyhláška č. 2-00-425. – mléko a ml. výrobky – výroba a uvádění na trh |
FR (542,0 KB) |
Vyhláška č. 2-86-760. – mléko a mléčné výrobky – obsah tuku |
FR (73,7 KB) |
Nařízení ARR.354-02. – Národní výbor pro mléko |
FR (166,1 KB) |
Nařízení ARR.699-93. – mikrobiologické, fyzikálně-chemické normy a normy pro skladování másla |
FR (137,6 KB) |
Nařízení ARR.2489-96. – výroba zemědělského másla, hygienická licence |
FR (65,4 KB) |
Nařízení ARR.2667-19. – registr sledovatelnosti vedený zařízeními |
FR (651,7 KB) |
Nařízení ARV.09-1946. – prodej kozího mléka a sýrů z kozího mléka |
FR (57,3 KB) |
Nařízení ARV.11-1921. – prodej másla, sádla, jedlých olejů a tuků |
FR (182,4 KB) |
PRÁVNÍ PŘEDPISY VZTAHUJÍCÍ SE K MASU A MASNÝM VÝROBKŮM
Vyhláška č. 2-99-89. – o kontrole uzenářských výrobků |
FR (52,6 KB) |
Nařízení ARD.05-1953. – podmínky pro přípravu, skladování a prodej baleného masa, kusů nebo částí masa, s kostí nebo bez kosti |
FR (119,9 KB) |
Nařízení ARR.1409-01. – opatření v souvislosti s tuberkulózou |
FR (59,3 KB) |
Nařízení ARR.1410-01. – opatření v souvislosti s cysticerkózou skotu |
FR (90,6 KB) |
Nařízení ARR.1491-13. – o způsobech prohlídky jatečných zvířat ante mortem a post mortem |
FR (95,4 KB) |
Nařízení ARR.3022-20. – správná hygienická praxe – uzeniny |
FR (279,1 KB) |
Nařízení ARV.07-1949. – výroba a zdravotní kontrola masových konzerv a živočišných produktů |
FR (58,1 KB) |
PRÁVNÍ PŘEDPISY VZTAHUJÍCÍ SE K DRŮBEŽÍMU MASU
Nařízení ARR.446-06. – zvláštní ustanovení pro některé druhy drůbeže |
FR (68,5 KB) |
Nařízení ARR.447-06. – zdravotní a hygienické požadavky na konstrukci, vybavení a provoz zařízení na bourání, zpracování, zmrazování a balení drůbežího masa |
FR (73,7 KB) |
Nařízení ARR.448-06. – zdravotní a hygienické požadavky na konstrukci, vybavení a provoz drůbežích jatek |
FR (53,1 KB) |
Nařízení ARR.449-06. – zdravotní a hygienické požadavky a požadavky na vybavení pro uvádění drůbežího masa na trh |
FR (59,5 KB) |
PRÁVNÍ PŘEDPISY VZTAHUJÍCÍ SE K VEJCÍM A VAJEČNÝM VÝROBKŮM
Nařízení ARR.445-06 – hygienické a zdravotní podmínky, které musí splňovat střediska na zpracování vajec |
FR (117,4 KB) |
Nařízení ARR.450-06. – zdravotní a hygienické požadavky, které musí splňovat střediska pro balení vajec |
FR (116,4 KB) |
PRÁVNÍ PŘEDPISY VZTAHUJÍCÍ SE K MEDU A VČELÝM PRODUKTŮM
Vyhláška č. 2-17-463. – jakost a bezpečnost medu a včelích produktů |
FR (283,1 KB) |
Nařízení ARR.1564-18. – fyzikálně-chemické vlastnosti medu a včelích produktů |
FR (200,0 KB) |