CS / EN

Vybrané právní předpisy Marockého království – potraviny

Vývozce je povinen si vždy předem ověřit aktuální podmínky, jejichž splnění vyžaduje třetí země dovozu.

Jsou zde uvedeny pouze vybrané právní předpisy, jejichž výčet nemusí být úplný.  Slouží jen jako vodítko.

Zdroj: webové stránky marockého Národního úřadu pro bezpečnost potravin ONSSA: https://www.onssa.gov.ma/reglementation/

 

ZÁKLADNÍ PRÁVNÍ PŘEDPISY

Zákon č. 28-07. o bezpečnosti potravin

ENG (56,1 KB)
FR (128,4 KB)

Vyhláška č. 2-10-473 k použití některých ustanovení zákona č. 28-07 o bezpečnosti potravin

ENG (439,7 KB)

FR (641,3 KB)

Nařízení ARR.156-14. – limity reziduí rostlinolékařských přípravků v primárních produktech a potravinách nebo na jejich povrchu

FR (2,3 MB)

Nařízení ARR.293-19. – seznam a limity mikrobiologických kritérií povolených v primárních produktech a potravinách

FR (1,1 MB)

Nařízení ARR.1643-16. – maximální povolené limity kontaminujících látek v základních produktech a potravinách

ENG (872,9 KB)

FR (1,1 MB)

Nařízení ARR.1795-14. – seznam a limity potravinářských přídatných látek povolených k použití v základních produktech a potravinách

FR (5,4 MB)

Nařízení ARR.2454-17. – maximální přípustné limity reziduí léčivých přípravků v základních produktech a potravinách

FR (889,4 KB)

 

PRÁVNÍ PŘEDPISY VZTAHUJÍCÍ SE K MLÉKU A MLÉČNÝM VÝROBKŮM

Vyhláška č. 2-00-425. – mléko a ml. výrobky – výroba a uvádění na trh

FR (542,0 KB)

Vyhláška č. 2-86-760. – mléko a mléčné výrobky – obsah tuku

FR (73,7 KB)

Nařízení ARR.354-02. – Národní výbor pro mléko

FR (166,1 KB)

Nařízení ARR.699-93. – mikrobiologické, fyzikálně-chemické normy a normy pro skladování másla

FR (137,6 KB)

Nařízení ARR.2489-96. – výroba zemědělského másla, hygienická licence

FR (65,4 KB)

Nařízení ARR.2667-19. – registr sledovatelnosti vedený zařízeními

FR (651,7 KB)

Nařízení ARV.09-1946. – prodej kozího mléka a sýrů z kozího mléka

FR (57,3 KB)

Nařízení ARV.11-1921. – prodej másla, sádla, jedlých olejů a tuků

FR (182,4 KB)

 

PRÁVNÍ PŘEDPISY VZTAHUJÍCÍ SE K MASU A MASNÝM VÝROBKŮM

Vyhláška č. 2-99-89. – o kontrole uzenářských výrobků

FR (52,6 KB)

Nařízení ARD.05-1953. – podmínky pro přípravu, skladování a prodej baleného masa, kusů nebo částí masa, s kostí nebo bez kosti

FR (119,9 KB)

Nařízení ARR.1409-01. – opatření v souvislosti s tuberkulózou

FR (59,3 KB)

Nařízení ARR.1410-01. – opatření v souvislosti s cysticerkózou skotu

FR (90,6 KB)

Nařízení ARR.1491-13. – o způsobech prohlídky jatečných zvířat ante mortem a post mortem

FR (95,4 KB)

Nařízení ARR.3022-20. – správná hygienická praxe – uzeniny

FR (279,1 KB)

Nařízení ARV.07-1949. – výroba a zdravotní kontrola masových konzerv a živočišných produktů

FR (58,1 KB)

 

PRÁVNÍ PŘEDPISY VZTAHUJÍCÍ SE K DRŮBEŽÍMU MASU

Nařízení ARR.446-06. – zvláštní ustanovení pro některé druhy drůbeže

FR (68,5 KB)

Nařízení ARR.447-06. – zdravotní a hygienické požadavky na konstrukci, vybavení a provoz zařízení na bourání, zpracování, zmrazování a balení drůbežího masa

FR (73,7 KB)

Nařízení ARR.448-06. – zdravotní a hygienické požadavky na konstrukci, vybavení a provoz drůbežích jatek

FR (53,1 KB)

Nařízení ARR.449-06. – zdravotní a hygienické požadavky a požadavky na vybavení pro uvádění drůbežího masa na trh

FR (59,5 KB)

 

PRÁVNÍ PŘEDPISY VZTAHUJÍCÍ SE K VEJCÍM A VAJEČNÝM VÝROBKŮM

Nařízení ARR.445-06 – hygienické a zdravotní podmínky, které musí splňovat střediska na zpracování vajec

FR (117,4 KB)

Nařízení ARR.450-06. – zdravotní a hygienické požadavky, které musí splňovat střediska pro balení vajec

FR (116,4 KB)

 

PRÁVNÍ PŘEDPISY VZTAHUJÍCÍ SE K MEDU A VČELÝM PRODUKTŮM

Vyhláška č. 2-17-463. – jakost a bezpečnost medu a včelích produktů

FR (283,1 KB)

Nařízení ARR.1564-18. – fyzikálně-chemické vlastnosti medu a včelích produktů

FR (200,0 KB)
Odkaz na původní článek