CS / EN

Potraviny

V této části webových stránek jsou informace pro výrobce potravin a spotřebitele. Podrobné informace o jednotlivých problematikách najdete v menu. 

 

Výsledky kontrol

Informace z úředních kontrol produktů živočišného původu, které odráží plnění povinností provozovatelů potravinářských podniků a jsou důležité pro ochranu veřejného zdraví, zvláště pokud jde o zabezpečení zdravotní nezávadnosti a jakosti potravin a informace užitečné pro provozovatele potravinářských podniků.

28.07.2017

Vepřový gyros obsahoval nedeklarované polyfosfáty

Státní veterinární správa zakázala v provozovně veřejného stravování v Poličce uvádění do oběhu a neškodné odstranění polotovaru Vepřový gyros od polského dodavatele v množství 90 kg. Výrobek obsahoval nepovolené přídatné látky polyfosfáty.

Celý článek
20.07.2017

Kebab obsahoval nepovolené přídatné látky

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy v Libereckém kraji 13. 7. provedli kontrolu jednoho z prodejců kebabu. U kontrolovaného zakázali uvádět do oběhu 150 kg kebabu původem z Polska, který obsahoval nepovolené přídatné látky.

Celý článek
18.07.2017

Dodržování veterinárních hygienických podmínek při přepravě surovin a potravin živočišného původu

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy v Libereckém kraji ve spolupráci s Celní správou Libereckého kraje provedli na silnicích Libereckého kraje v dubnu, květnu a červnu celkem 66 kontrol přepravců potravin, zaměřených na dodržování veterinárních hygienických podmínek přepravovaných surovin a potravin živočišného původu.

Celý článek
23.06.2017

Nehygienický prodej masných výrobků na farmářských trzích v Královéhradeckém kraji

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy provedli o uplynulém víkendu kontrolu prodeje na farmářských trzích ve městě Doudleby nad Orlicí v Královéhradeckém kraji, při které zjistili četné nedostatky. Ty se týkaly především nedodržení teploty uchovávání nabízeného zboží, ochrany těchto potravin před vnější kontaminací a jejich značení.

Celý článek
Odkaz na původní článek