CS / EN

Potraviny

V této části webových stránek jsou informace pro výrobce potravin a spotřebitele. Podrobné informace o jednotlivých problematikách najdete v menu. 

 

Výsledky kontrol

Informace z úředních kontrol produktů živočišného původu, které odráží plnění povinností provozovatelů potravinářských podniků a jsou důležité pro ochranu veřejného zdraví, zvláště pokud jde o zabezpečení zdravotní nezávadnosti a jakosti potravin a informace užitečné pro provozovatele potravinářských podniků.

15.02.2017

Nepovolená činnost

Státní veterinární správa zjistila při kontrole provozovny Lapastar kuře s.r.o. v Žumberku, že v prostoru porcovny drůbeže dochází k rozbalování vakuově baleného vepřového masa původem z Německa a Španělska, jeho krájení a následné balení. Tyto činnosti nebyly KVS schváleny.  

Celý článek
07.02.2017

Kuřecí maso z Polska obsahovalo salmonelu

Na českém trhu se objevila zásilka 3,6 tun chlazeného kuřecího masa původem z Polska, obsahujícího bakterie Salmonella Enteritidis. Státní veterinární správa (SVS) obdržela tuto informaci prostřednictvím systému rychlého varování RASFF. V rámci došetřování případu bylo zjištěno, že maso v ČR prodávala jako nebalené ve své prodejně v Jablonci nad Nisou firma Karapetjan s.r.o.

Celý článek
01.02.2017

Skladování neoznačeného masa a produktů rybolovu v tržnici SAPA

Veterinární inspektoři SVS zjistili v prodejně sp. GRANTITUDE House s.r.o. v areálu asijské tržnice SAPA v Praze 4 při kontrole ve spolupráci s Policií ČR v mrazírenských boxech, umístěných na prodejní ploše, skladování 50 kg neoznačeného zmrazeného vepřového masa a produktů rybolovu, u nichž nebyl doložen původ.

Celý článek
31.01.2017

Nevyhovující úroveň hygieny při výrobě a neoznačené výrobní suroviny

V měsíci lednu inspektoři Státní veterinární správy v Libereckém kraji provedli ve spolupráci s celní správou veterinární hygienickou kontrolu ve výrobně kebabu v obci Dolní Suchá. Při kontrole byla zjištěna nevyhovující úroveň hygieny při výrobě, dále 2 tuny hovězího a 3 tuny drůbežího masa původem z Polska, které nebyly oznámeny veterinární správě nejméně 24 hodin před příchodem do provozovny.

Celý článek
Odkaz na původní článek